Digitális biztonság

2021 november 2.

Az életünk szerves része lett mára a digitális világ, online intézzük a vásárlásokat, az információszerzést és online lett az oktatás, a bankolás. Ahhoz, hogy a digitális térben is biztonságban legyünk, érdemes néhány dolgot átgondolni!

Az első és legfontosabb dolog mindig a jelszó. Rengeteg weblapon regisztrálunk, így kézenfekvő mindenhol ugyanazt a jelszót használni és egyben ez a legveszélyesebb! Minden egyes regisztrációhoz legyen szó akár csak egy hírportálon a cikkek elvolvasásához kötött regisztrációhoz vagy a netbankos hozzáférésünkhöz, új jelszót kell választanunk a biztonságunk érdekében!

 

Olyan jelszót válasszunk, amelyben kis- és nagybetűk, számok szerepelnek, ne legyen értelmes szó és legyen legalább 10-12 karakter hosszúságú. A regisztrációk általában már felkínáltak javasolt jelszókat, azonban ezeket nagyon nehéz megjegyezni. Válasszunk olyat, amit tényleg nem felejtünk el!

 

A munkavégzés és az otthoni digitális térben egyaránt használunk jelszóköteles weboldalakat, programokat, amelyekre fokozottan oda kell figyelni. A jelszavakon túl az adatvesztések, vírusok, adathalász e-mailek is komoly károkat okozhatnak! Az adatmentésekre, információtárolásra ma már külön iparág épült, amely szintén azt jelzi, hogy egyre több adatot digitálisan tárolunk vagy használunk.

 

A vállalkozások számára elérhetőek az adatvesztésekre és kibertámadásokra vonatkozó biztosítások. A lakosságnak az adatokkal való visszaélésekre, illetve a bank- és hitelkártyákra irányuló biztosítások érhetőek el a piacon.

 

Konzultáljon szakértőinkkel digitális biztonsága érdekében is az info@biztor.hu e-mail címen vagy a 06 42/595-248 telefonszámon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat