Koccantam az autómmal... mit tegyek?

2021 június 15.

A kisebb balesetek, közúti ütközések sajnos igen gyakoriak, általában a figyelmetlenség és a KRESZ be nem tartása miatt, de ha már megtörtént a baj, ez senkit sem vigasztal. Nézzük meg, hogy mit tehetünk a személyi és az anyagi épség érdekében egyaránt!

Az első ijedtség után vegyünk egy mély levegőt és nézzük meg, hogy nem történt-e személyi sérülés. Ha a mi járművünk utasai jól vannak, nézzük meg a másik járművet is, hogy tudunk-e segíteni. Ha szükséges, hívjuk a mentőket, akik el tudják látni a sérülteket. Amennyiben mindenki jól van, csak anyagi kár keletkezett a gépjárművekben, dokumentáljuk az eseményeket.

 

Készítsünk fotókat az autókról, az útról, ha van, akkor a féknyomról, tehát minden olyan dologról, amely hasznos lehet az események bizonyítása szempontjából, hogy pontosan mi történt, kinek a hibájából történt meg a baleset.

 

Töltsük ki a betétlapot két példányban, mert egy-egy példányt mindkét félnek kapnia kell. Nagyon részletesen és pontosan írjunk be minden információt a betétlapra, mert ez lesz a továbbiakban a biztosítási eljárásunk alapja. Mindkét félnek - a károsultnak és a károkozónak is – be kell jelentenie a biztosítója felé a balesetet.

 

Érdemes minél előbb megtenni a bejelentést, de legkésőbb 5 napon belül a károkozónak, a károsultnak pedig 30 napon belül. Ha rendelkezünk CASCO-val, külön be kell jelenteni a balesetet.

 

A közúti baleseteknél nemcsak a gépjárművel kapcsolatos bejelentéseket kell megtenni, hiszen balesetet szenvedtünk és személyi sérülés esetén a baleseti biztosításunkat is érvényesíthetjük, vagy ha nagyobb értékű tárgy semmisült meg a balesetben és kiterjed rá a biztosításunk, mindenféleképpen jelentsük be.

 

A teljeskörű biztosítottságért és védelemért keresse munkatársainkat vagy kérjen visszahívást a www.biztor.hu weboldalon.

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat