Mezőgazdasági biztosítások

2021 július 8.

Jégkár, fagykár, viharok, betegségek… A mezőgazdaság rizikós szakma, megköveteli a szakértelmet, precizitást és hogy a befektetett biztosan megtérüljön, itt is gondolni kell a védelemre. A mezőgazdasági biztosítások már díjtámogatással is elérhetőek!

A mezőgazdasági biztosításoknál el kell választani a növény- és állatbiztosításokat, illetve külön van lehetőség a gépek, berendezések vagyonbiztosítására.

 

Növénybiztosítások
Igénybe lehet venni díjtámogatással, ami azt jelenti, hogy a befizetett biztosítási díj meghatározott százalékát vissza tudja igényelni a biztosított, illetve anélkül is. A jogszabály elkülöníti az „A”, „B” és „C” típusú biztosításokat, illetve meghatározza az igénybevevők körét is, akik a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatási szervnél kérelemre regisztrált mezőgazdasági termelők lehetnek.
A nem támogatott biztosítások minden gazdálkodó számára elérhetőek, a növény típusától vagy a gazdálkodási terület nagyságától függetlenül.
Kiterjedhet jég-, tűz-, vihar, vízkárokra, fagyokra, aszályra.

 

Állatbiztosítások
Az állatállományban bekövetkezett veszteségek kompenzálására irányul, természeti vagy elemi károkra vonatkozóan, illetve kényszervágás esetére. Lehetőség van a tenyészállatok külön biztosítására, és megjelent a piacon a nagyobb értékű állatok, például a lovak biztosítása is.

 

Mezőgazdasági gépek és berendezések vagyonbiztosítása
A nagyobb értékű mezőgazdasági gépekre vonatkozó szerződésről van szó, amelyet a betöréses lopástól egészen a helyszínre szállításig lehet biztosítani.

 

Kérje munkatársaink segítségét, hogy befektetett munkája biztonságban legyen és megtérüljön!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat