Mit érdemes tudni az utasbiztosításról?

2020 november 19.

Külföldi utazás biztosítás kötése nélkül, nem elképzelhetetlen, de igen nagy kockázat. A biztosítás nem garantálja ugyan a felejthetetlen élményt, azonban megakadályozhatja, hogy az utazásunk egy rémálommá váljon.

Az utazási biztosítás külföldi utazás során váratlanul bekövetkező megbetegedésre, balesetre, poggyászkárra, valamint a biztosítási kötvényben meghatározott egyéb kockázatokra nyújt fedezetet.


Az első és egyben legfontosabb kritérium, hogy az utasbiztosítást kizárólag Magyarország területén kötheted meg. Ez kivétel nélkül minden hazai biztosítótársaságra igaz, így érdemes már hetekkel az utazás előtt elintézni.


Sokan nem élnek ezzel a biztosítási lehetőséggel külföldi nyaralásaik során, hiszen úgy vannak vele, hogy mi baj történhet és ezzel is spórolni szeretnének. Azonban a legtöbb utazni vágyó nincs teljes mértékben, tisztában azzal, hogy mire is terjed ki a megkötött biztosítás, mire fizetnek nekünk.

Nézzünk pár káresetet, melyre kiterjed a biztosítás:
- orvosi ellátás költségei
- mentési költségek
- tolmács és ügyvédi díjak
- állatorvosi ellátás költségei
- autóbérlés
- ellopott értékek (pl.: mobiltelefon)
- csereautó bérleti díja
- elromlott gépjármű javítási költségei

Egyértelmű tehát, hogy az utasbiztosítás nem egy olyan dolog, amelyen érdemes spórolnod, ugyanis az ebből fakadó esetleges kárköltségeid sokkal magasabbak lehetnek.

Amennyiben biztosítást kötött, úgy útlevélen vagy személyi igazolványon kívül mindig legyen Önnél utasbiztosítási kötvénye, ami nem csak a biztosítás meglétét igazolja, de tartalmazza az asszisztencia vonal telefonszámát is, amit probléma esetén

Önnek hívnia kell.

Bármilyen kérdése merül fel, készséggel állunk az Ön rendelkezésére.

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT
 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat