Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás – Biztor Alkusz Kft.

Kötelező gépjármű felelősségbiztosítás

Tovább drágulnak a kötelező biztosítások, de mi megkeressük Önnek a legkedvezőbb ajánlatot!

Átlagosan 10-12 százalékot drágulnak a kötelező biztosítások az idei évben. Az áremelkedés már három éve folyamatos, a tavalyihoz képest így idén is több ezer forinttal drágább lehet a gépjárművek felelősségbiztosítása.

KGFBTovábbra is mintegy 1 millió autós számára jelent biztosítóváltást az év vége. Idén az év végi évfordulóval rendelkező autósok számára izgalmas árversenyt hozhat a kampány, ugyanis a 13 biztosító közül 3 (a K&H, a Posta és a KÖBE) nem hirdetett új díjat, miközben az MKB biztosító kivonul a kötelező biztosítási piacról. Leginkább ez élénkíti idén a biztosítók közötti versenyt, hiszen az MKB-től távozó autósoknak mindenképpen új biztosítót kell választaniuk.

Az előző évek tapasztalata, hogy az autósok 90%-ban ahhoz a biztosítóhoz szerződnek, ahol a legolcsóbb díjat találják. A három, új díjat most nem hirdető biztosító ebben a versenyben jelenleg is érvényes tarifájával, míg a többiek új díjaikkal vesznek részt. Az érintett autósoknak így gyakorlatilag 12 biztosító ajánlata között van lehetősége dönteni a jövő évi kötelező biztosításáról. Az összes év végi váltások száma piaci elemzések szerint várhatóan nem fogja meghaladni a 100-120 ezer szerződést. A jelenlegi szerződések jövő évi indexdíját a biztosítóknak az évforduló előtt legalább 50 nappal kell eljuttatniuk az ügyfelekhez, akik ennek alapján december elsejéig mondhatják fel jelenlegi szerződésüket.