Öngondoskodás – Biztor Alkusz Kft.

Öngondoskodás

„Éljen a mának, de gondoljon a jövőre”

Család, gyermek, otthon
• Vagyontárgyak
• Szabadidő, utazás
Fordítsunk nagyobb figyelmet a jövőnkre!
Család, gyermek:

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2004-ben több mint negyven háromezer esküvőt kötöttek, ezzel egyidejűleg mintegy 24 700 házasságot bontottak fel a bíróságok. A szétválás igen sok esetben a pénzhiányra és az ezzel összefüggésben lévő hétköznapi gondokra vezethető vissza. A jobb anyagi háttérrel rendelkező fiatalok párok körében nagyobb az esélye a boldogságnak. Az induló háttér megteremtése a szülőket igen megterheli. Egy jól megválasztott hosszú távú befektetéssel áthidalhatók a nehézségek.

Otthon:
“Az én házam, az én váram” – tartja a mondás és nem véletlenül. A saját otthon megteremtése életünk egyik legnagyobb pénzügyi kihívása, amit egy jól átgondolt stratégia következetes végrehajtása nélkül aligha lehet

megoldani. Az első lépés, az elhatározás, hogy saját otthont akarunk teremteni! A második lépés a lehetőségek feltérképezése (mekkora saját tőke áll rendel kezésre, milyen támogatásra számíthatunk a családunktól, barátainktól, vagy az állam tól, milyen banki konstrukciók vannak a piacon).
Már ennél a lépésnél érdemes ki kérni szakembereink véleményét, mert hitel és hitel között óriási lehet a különbség és ma már vannak olyan befektetéssel kombinált hitelkonstrukciók,
amelyek futam-ideje végén akár milliók maradhatnak a számláján. A harmadik és egyben a legfontosabb lépés a stratégia felállítása és következetes végrehajtása.

Vagyontárgyak:
Az autó manapság sokkal több, mint közlekedési eszköz. A szemé lyes szabadság és életstílus elengedhetetlen eleme. Így hamar elfo gadjuk, hogy beszerzése és fenntartása igen jelentős százalékban terheli pénztárcánkat. Megfelelő körültekintéssel viszont jelentős megtakarítások érhetők el ezekből a költségekből.

Szabadidő, utazás:
A kikapcsolódás, szabadidő és utazás, a családdal eltöltött idő a legértékesebb számunkra. Ugyanakkor fontos is, mert segít egészségünk megóvásában. Ha odafigyelünk a pénzre, garantáltan több marad az élet kellemes oldalaira.
Leggyakrabban előforduló krízispontjaink:
• Betegség, baleset, munkaképtelenség
• Nyugdíjaskori elszegényedés
• Károk és katasztrófák
• Infláció és anyagi veszteségek
A sorsodról magad döntesz!
Betegség, baleset, munkaképtelenség:
Amennyiben részlegesen vagy teljesen megromlik egészségi állapotunk, új életvitel re van szükségünk, miközben az anyagi helyzetünk nagymértékben romolhat. Ez a kettős megterhelés a családra is kihat és rendszerint súlyos gondot okoz. Egy be tegség vagy baleset járulékos következményei ellen elengedhetetlen védekeznünk. Abban az esetben is. ha nem szívesen gondolunk ilyen eshetőségekre.
Károk és katasztrófák:
Egy egész élet munkája veszhet a semmibe egy rossz pillanatban. A megfelelő anyagi háttér hiánya a család életében sorsfordító lehet.
Infláció és anyagi veszteségek:
Sok ember megdöbbenve látja, mennyit veszít el vagyonából szük ségtelenül élete során, ha
• nem körültekintően fekteti be a pénzét
• hosszú ideig fizet lakbért
• túlzott rizikót vállal
• drága hiteleket vesz fel és előnytelen biztosításokat köt