Biztonságban a koronavírus idején

2021 május 6.

Senkinek sem kell bemutatni a Covid-19 vírust, már több mint egy éve élünk a pandémiában. Átalakulóban a gazdaság, az oktatás, a mindennapi életünk, de vajon változtak a biztosítások is?

A biztosító társaságok a korábban kötött szerződésekben leírtakat továbbra is vállalják? Módosult-e valamilyen feltétel a biztosítások érvényesítésében? Rengeteg kérdést vetnek fel a járványból fakadó új helyzetek, a home office, orvosi és kórházi ellátás, keresőképtelenség.


A biztosítók gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, így már olyan biztosítási lehetőség is elérhető a piacon, amely ingyenes tesztelést kínál. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a biztosító társaságok élet-, baleset- és egészségvédelmi biztosításaiban nem szerepel kizáró okként a koronavírus. Csökkentették a várakozási és a kockázatkizárási időtartamokat, kibővítették a kórházi napi térítést és ellátást a koronavírussal összefüggésben, illetve komoly támogatást nyújthatnak a keresőképtelenség, jövedelemkiesés esetére, akár táppénz fedezeti lehetőségeket is kínálnak.


A home office elterjedésével változtak a lakásbiztosítások is, teljes mértékben lefedhetik az otthoni munkavégzést, akár még a munkáltatótól származó eszközökre is kiterjedhet betörés, helytelen kezelés, adatvesztés stb esetén. Általában tartalmaznak baleset- vagy felelősségbiztosítást, így ezeket nem szükséges külön szerződésben megkötni.


A biztosítási szerződéseket azért érdemes felülvizsgáltatni szakemberrel, mert a világjárványra vonatkozó kitételek érvényesítése – bár rengeteg társaság bővítette - nem szerepel automatikusan minden egyes szerződésben. Az alulbiztosítottság még mindig jellemző, ezért az, hogy valaki rendelkezik egy élet- vagy egészségbiztosítással nem feltétlenül adja meg azt a biztonságot, amiért megkötötték, így a pandémia hozta új kihívásokra vonatkozóan mindenféleképpen érdemes átnézetni szerződéseinket.


Keresse munkatársainkat bizalommal a kiegészítő csomagokkal és a biztosítási feltételek változásaival kapcsolatban!

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT
 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat