Biztosítható-e a cica vagy a kutya?

2021 május 14.

Felelős állattartóként bármelyiket is választjuk kedvencünknek, a megfelelő táplálkozás, mozgás és játék biztosítása mellett is történnek balesetek, váratlan betegségek. Lássuk, hogyan kaphatunk segítséget ilyenkor?

A felelős kisállattartás magában foglalja a kis kedvenceinkről való gondoskodást, amelybe gyakran nem kalkuláljuk bele a váratlant. Vannak olyan típusbetegségek, fajokra jellemző érzékenységek, amelyekkel nem számolunk, illetve a balesetek és az abból származó állatkórházi költségek is okozhatnak meglepetést.

 

A leggyakoribb házi kedvenc a kutya, második helyen a macska szerepel, így a biztosítások zöme rájuk köthető. Vannak olyan előírások, amelyek megszegése esetén – ugyanúgy, mint bármely más biztosításnál – érvényét veszíti a szerződésünk. Azonban, ha felelős állattartók vagyunk, ezeknek a kritériumoknak alapból is eleget tudunk tenni. Ilyen például a chip beültetése, a helyes táplálkozás, az állatorvos utasításainak követése.

 

Fontos szempont a biztosítás megkötésénél, milyen idős a kisállat, mert például túl koros vagy újszülött esetében nem köthető meg. Általában 4-5 hónapos kortól 7-8 éves korig lehet szerződni, azonban az utána is érvényes, nem jár le, ha az állat már betöltötte a maximális életkort.

 

Ha betegségről van szó, mindig lényeges szempont, hogy honnan ered a betegség. Amennyiben a mi hibánk – például kórosan elhízott az állat – akkor a biztosítónál nem érvényesíthető a szerződés.

 

Műtétek, balesetek, gyógyszerek és egyéb kórházi kezelések igénybevételére is kiterjed a biztosítás, de mindig azt kell figyelembe venni, hogy kizárólag felelős állattartóként tudjuk érvényesíteni.

 

Gyakori kérdés, hogy mi történik, ha a kutya kiszaladt egy autó elé vagy megharapott valakit az utcán. Ezekben az esetekben hatékonyabb és egyszerűbb lakásunk, házunk felelősségbiztosítására érvényesíteni a kárt (amennyiben az szerződésünkben benne van), illetve a felelősségbiztosítás is hasonló helyzetekre lett kitalálva. A kisállat sérülésekor az állatkórházi számla, műtét esetén viszont a kisállat biztosítás terhére kérhetjük a kártalanítást.

 

A teljes körű védelemért és biztonságért keresse szakértő munkatársainkat bizalommal!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat