Felújítás után

2021 november 30.

Természetes, hogy az otthonunkat újítgatjuk, szépítgetjük és az is természetes, hogy kötünk rá lakásbiztosítást. Előfordulhat azonban, hogy a biztosító nem fogja kifizetni a kár teljes összegét a felújításra hivatkozva. Nézzük, hogy mikor fordulhat ez elő

A lakásbiztosítás megkötésénél meghatározásra kerülnek azok az összegek, ameddig a biztosító térít az előfordulható károkra vonatkozóan. A biztosító azonban a biztosítás megkötésekor érvényes értékbecslést veszi alapul egy esetleg káreseménynél. Ez azt jelenti, hogy a felújításból fakadó értéknövekedés nem jelenik meg a szerződésben és a kifizetésben.

 

Nézzük meg, hogy miért nem fogja a biztosító a teljes kár összegét kifizetni!
Ha nyílászárókat cseréltetünk, átvezetékeltetjük az áramhálózatot és még a vízvezetékrendszert is felújítjuk, ezzel az ingatlanunk értéke jelentősen megnövekszik, például 8 millióról 15 millió forintra emelkedik az értéke, akkor egy esetleges káreseményél a biztosító ezt fogja alapul venni. Tegyük fel, hogy beázott a vízvezetékrendszer, amit felújíttattunk 2 millió forint értékben, akkor a biztosító arányosítja a kárt és a 2 millió helyett csak annak az 53%-át fogja kifizetni, tehát 1.060.000 forintot.

 

Az alulbiztosítottságot folyamatos értékkövetéssel és a szerződésünk módosításával lehet elkerülni. Ha komolyabb beruházásra készülünk a felújítás kapcsán, érdemes egyeztetni a lakásbiztosításunkban szereplő összegeket.

 

Az értékkövetés a biztosításban nagyon lényeges. Már a megkötéskor érdemes kérni, mert, így nem csökken a biztosítási összeg valós értéke és nem érhet minket kellemetlen meglepetés egy káresemény kifizetésénél.

 

Konzultáljon szakembereinkkel, kérjen időpontot az info@biztor.hu e-mail címen vagy a 06 42/595-248 telefonszámon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

 


 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat