Ha házunkat villámcsapás érte, akkor mihamarabb jelentsük be a kárt a biztosítóhoz.

2023 augusztus 22.

Villámcsapást követően kötelesek vagyunk a kárt enyhíteni: a keletkezett károkat úgy kell helyreállítanunk, hogy azok ne okozhassanak még több gondot.

Így, ha például villámcsapás következtében megrongálódik a tetőszerkezet, meg kell akadályoznunk, hogy ez például beázáshoz vezessen.

 

Szinte minden biztosító szolgáltatást nyújt a viharokra, valamint a villámcsapás által okozott elsődleges és másodlagos károkra is. Hogy milyen feltétel alapján történik a kifizetés, a szerződési feltételekben találhatjuk meg.

 

Villámcsapás elsődleges hatása: Elsődleges kár az, amely konkrétan és közvetlenül történik, például az épületben okoz kárt.

Villámcsapás másodlagos hatása: Ilyenkor a villámcsapás miatt kialakuló túlfeszültség 


a lakásban található berendezésekben okoz kárt, mechanikailag is sérülhetnek, vagy tönkremehet az ingatlan villamos vezetéke


 

Természetesen a villámcsapást megelőzni nem tudjuk, de némi odafigyeléssel enyhíthetünk a kár következményein. A társasházak általában rendelkeznek villámhárítóval, ám érdemes a családi házunkat is ezzel felszerelni – ez a szerkezet segít elvezetni a villám energiáját, ezzel megakadályozva a tűzkár bekövetkezését.

 

Szánjunk arra időt, hogy átgondoljuk, hogy nekünk milyen kockázatok biztosítására van szükségünk.

 

A biztosítási terméket az igényeink alapján tekintsük át és válasszuk ki a számunka legmegfelelőbb szolgáltatást.

 

Célszerű azért időközönként átnéznünk a biztosításainkat, ha szükséges, akkor kérjük szakember segítségét, aki elmagyarázza, és segít a döntésben.

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat