Használjuk a nap erejét!

2021 május 26.

Megosztó kérdés a napkollektor beruházás családi házaknál, még akkor is, ha pályázat vagy állami támogatás mellett telepíthető a rendszer. Megéri? Milyen költségekkel jár és mikorra térül meg?

Mivel sok milliós beruházásról van szó a napkollektorok esetében, ezért, ha úgy döntünk, belevágunk, mindenféleképpen kössünk rá külön biztosítást. Azért lényeges biztosítani a napelem rendszerünket, mert a házon kívül esik, így az ingatlanbiztosítás nem érvényes rá. A lakásbiztosítások elsősorban a házon belüli káreseményekre vonatkoznak.

 

A környezetvédelmi törekvések és lehetőségek kihasználásával a biztosítók gyorsan léptek és akár utólag is beépíthető a napelemes rendszerünk védelme a lakásbiztosításba.

 

A napelem-biztosítás speciális biztosítás fajta, mivel a telepített rendszer az ingatlan része, viszont mozdítható, eltulajdonítható, ezért ingóságnak számít.

 

Több olyan tényezőt is meg kell vizsgálni, amely más nagyértékű vagyontárgyaknál egyértelmű, például a mechanikai zárak vagy riasztó használata, mert a tetőnkön elhelyezett napelemekre nem tudunk riasztót szerelni.

 

Az elemi károkra is gondolni kell, ugyanúgy kárt tehet benne egy vihar által kicsavart fa, mint a hónyomás.

 

Az sem mindegy, hogy magánszemélyként vagy intézményként szeretnénk biztosítani a rendszert.

 

Nagyon sok tényezőt meg kell vizsgálni ahhoz, hogy a beruházás megfelelően legyen biztosítva bármilyen gond esetére.
A jó hír, hogy ezzel Önnek nem kell külön foglalkoznia, kérjen visszahívást a www.biztor.hu weboldalunkon, így szakértő munkatársunk az optimális megoldással segítheti beruházását!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat