Időskorban is biztonságban

2021 szeptember 14.

A demográfiai mutatók és a gazdasági helyzet egyre inkább előrevetíti a nyugdíjbiztosítások és befektetések jogosultságát. Az öngondoskodás sokkal jobban előtérbe került az elmúlt években. Pontosan milyen lehetőségek vannak és tényleg megéri? Mennyit kell félretenni és mikor? Válaszok a bejegyzésben!

A nyugodt időskori éveket várhatóan a lakosság nagyobb részének a nyugdíja már nem fogja fedezni figyelembe véve a jelenkori demográfiai mutatókat, a lakosság folyamatos elöregedését – hallhatjuk szinte naponta a médiában. A nyugdíjtakarékosság egy olyan lehetőség, amely saját magunk számára teremti meg az időskori anyagi biztonságot.


Előre gondolkodva komoly megtakarítást képezhetünk akár folyamatos állami támogatással (adójóváírás formájában) is nyugdíjas éveinkre!


Választhatunk befektetéssel kombinált nyugdíjbiztosítást (unit-linked), amely várható hozama magasabb vagy válaszhatjuk a halálesetre, rokkantságra kiterjesztett kombinált biztosítást, több variáns is elérhető a piacon, rajtunk áll, hogy melyik mellett voksolunk.


Ha úgy döntünk, hogy a kezünkbe vesszük a sorsunkat és nyugdíjbiztosítást kötünk, akkor először is érdemes a következő tényezőket számba venni:

  • mikor szeretnénk nyugdíjba vonulni,
  • mennyi pénzre lenne szükségünk,
  • milyen összeget tudunk havonta erre a célra fordítani?

 

Kérje szakértőink segítségét a www.biztor.hu weboldalon a nyugdíjas évei biztonságáért!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat