Kerékpár biztosítás

2022 április 7.

A tavasz beköszöntével egyre többen váltják le az autót kerékpárra, főleg a nagyvárosokban.

Sokkal könnyebb és praktikusabb munkába érni a reggeli csúcsforgalomban és a környezetet is kíméljük. De érdemes-e kerékpárunkra is biztosítást kötni úgy, mint gépjárművünkre. Ebben a bejegyzésben erre a kérdésre keressük a választ.


Becslések szerint évente több, mint 10.000 ezer kerékpárt lopnak el a tolvajok. Sajnos sok esetben a lakat és a lánc sem okot számukra nagy fejtörést, így mi azt gondoljuk érdemes kerékpárjára is odafigyelni és megkötni rá a biztosítást.
Kinek ajánljuk a biztosítást?


Azoknak, akik a bringázás szerelmesei, biciklivel járnak munkahelyre, boltba, de még kikapcsolódni is, például túrázni.

 

Milyen feltételei vannak a biztosításnak?
- 10 évnél fiatalabb kerékpárra köthető
- rendelkezik alváz és gyártási számmal
- szabadtérben fix tárgyhoz kel rögzíteni, a szabályzatban megjelölt típusú és minőségű zárszerkezettel
- általában egy évre köthető

A kerékpár biztosítás önmagában is köthető, de része lehet a lakásbiztosításunknak is, hiszen a legtöbb lakásbiztosítás kiterjed az udvaron tárolt ingóságokra is.

 

Amennyiben rendelkezik lakásbiztosítással, úgy érdemes megvizsgálni vagy érdeklődni biztosítójánál, hogy mire terjed ki pontosan a biztosítás és milyen káresemények bekövetkezése során fizet a társaság.

 

A biztosítók jelentős része kínál kerékpár védelmet a lakásbiztosítás kiegészítő biztosításaként, azonban azok az ügyfelek sem maradnak biztosítás nélkül, akik kizárólag kerékpárjukat szeretnék megóvni.

 

Ha bármilyen kérdése van keressen minket bizalommal, kollégáink készséggel állnak a rendelkezésére.

 


#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat