Kertbiztosítás – megéri?

2022 március 8.

Kötünk biztosítást lakásunkra, autónkra, saját magunkra. De mit tegyen egy kertészet imádó, ha kár éri a kedvenc virágait?

A tavasz beköszöntével a legtöbb udvar kezd virágba borulni.


Nézzük meg mire milyen biztosítás köthető.

 

A legtöbb biztosító társaság már remek megoldásokat kínál a kerti vagyontárgyak biztosítására, általában kiegészítőként az ingatlanbiztosítás mellé.

Mit tudunk biztosítani?

 

• Biztosíthatjuk a telepített, azaz nem edényes növényeket, közülük is azokat, melyeket saját fogyasztásra termesztünk.Szóval a konyhakertünk biztosítható. A biztosítások általában csak a növények pótlására vonatkoznak. Ez az jelenti, ha kár éri a palántákat, akkor vehetünk újat a biztosítás terhére, de a kieső termés értékét nem kapjuk meg.

 

• A növények mellett biztosíthatók az értékes kerti berendezések. A kerti berendezések közé sorolható a medence, napernyő, öntözőrendszer, gyerek kerti mászókája. Azonban nem minősül kerti berendezésnek az udvaron, kertben tárolt járművek, mint pl.: utánfutó, elektromos és benzines kerti gépek.

 

• Van olyan biztosító társaság, melynél még a kertben tartott állat is bevonható a biztosításba. Abban az esetben érvényesül a biztosítás, ha az állat tűzben, viharban vagy árvízben pusztult el.

 

Mi ellen tudjuk kertünket biztosítani?

 

Extrém időjárási események (villámcsapás, jégeső, árvíz, hónyomás stb.) ellen mindenképpen. Fedezi a kertbiztosítás a tűz és robbanás miatti károkat, de azt is, ha a viharban kidőlt utcai fa pusztítja el a kert egy részét, és azt is, ha például egy autóbaleset a kertünkben végződik.

 

Azonban fontos megemlíteni, hogy minden társaság más-más biztosítási ajánlatot kínál, így érdemes érdeklődni a „csomagok” iránt.
Ammenyiben bármilyen kérdése van, keressen minket bizalommal. Kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat