Lakás károk

2019 augusztus 5.

Tipikus lakáskárok, amire nem is gondolnánk.

 Nem szeretünk arra gondolni hányféle baleset vagy káreset előfordulhat otthonunkban. Pedig van néhány tipikus eset amire fizet a biztosító. Mutatjuk melyek ezek:

 

Felelősségi kár


"Az egyik ismerősömnél jártam hétvégén és nagyon értékes tárgyat törtem össze, amikor az egyik tálat vittem ki a konyhába. A hideg futot végig a hátamon mert ez ránézésre is féléves fizetésemből tudnám csak megvenni és addig élni is kell valamiből...
Felelősségteljes ember vagyok, így nyilván elismertem, hogy az én hibám. Rögtön felhívtam egy kedves alkusz ismerősömet, hogy barátom lakásbiztosítása ki fogja-e fizetni a kárt én pedig majd rendezem vele, ha a biztosító díjat emel.
Megnyugtatott, mert nem csak az ő lakásbiztosíátsa fedezi, de az enyém is, mert van benne felelősségbiztosítás, ami ilyen esetekben fizet az általam okozott károkért.
Megnyugtató érzés volt. :)" 



Beázás


"Párommal egy napsütéses délutánon elmentünk vásárolni gyalog a tőlünk nem messze lévő nagy bevásárlóközpontba és ameddig bent voltunk egy hatalmas nyári zápor söpört végig a város ezen részén, viharos széllel is társult. Mikor hazaértünk akkor láttuk, hogy egy pár ablak nyitva marad résnyire, ami annyira elég volt, hogy beázzanak a szobák. Hála volt lakásbiztosításunk és abban olyan fedezet, ami térítette a felmerülő költségünket."

 

Robbanás


"Meghibásodott és felrobbant a kávéfőző, ami beterítette a konyha falait kávéval, így újra kellett festenünk a konyhát.
Volt lakásbiztosításunk és ezért a kárt kifizette a biztosító."

 

Üvegtörés


"Takarítás közben a függöny leszedésénél az beleakadt a létrába és kitörte a üveget. Megcsináltattam és a számlát elküldtem a biztosítómnak, aki elég gyorsan el is utalta a biztosítási díjat a számlámra."

 

Különleges üveg


"Tálalás közben egy vasárnapi ebéd közben kicsúszott a kezemből a jénai és ripityára törte az étkezőasztalunkat, szerencsére nem történt senkinek sem baja.
Jaaa... nem mondtam, üvegasztal volt?! Aki intézte nekem a lakásbiztosításomat szerencsére kérdezte, hogy vannak-e ilyen üveg berendezési tárgyaim, így pár ezer forintos plusz biztosdítási díjért, most nem az én terhem."
(Ilyen egyébként még némely bútorüveg, üveg főzőlap és egyéb nem épület üvegezés)

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat