Lakásbiztosítás társasházban

2021 november 23.

Az egyik leggyakoribb kérdés a lakásbiztosításokkal kapcsolatban, hogy miért van rá szükség, ha a társasháznak is van biztosítása?

A társasházak biztosítása a közös területekre vonatkozik.

Attól függően, hogy milyen típusú biztosítást választottak ez lehet a lépcsőház, a falak, a tető, a pince, a lift, a kaputelefon, a közös használatú helyiségek, például tároló stb., tehát azok az érintett részek, amelyek nem 1-1 lakástulajdonos, hanem mindenki közös érdekét szolgálja. Ritkább esetben a társasházak rendelkeznek ingóságbiztosítással is, amely már az egyes tulajdonos lakásaira is vonatkozik, de általában nem ez a jellemző, így elsősorban ez indokolja a saját tulajdonunk extra védelmét.

 

Amikor egy társasházban lakást vásárolunk, érdemes a közös képviselővel egyeztetni, hogy milyen eseményekre, illetve pontosan mikre terjed ki a társasházi biztosítás. Ilyen lehet például a csőtörés, a természeti események általi rongálódások (vihar esetén a tető, beázások stb.), lopás, vandalizmus, tűzkár és elektromos hibákból adódó károk stb.

 

Saját lakástulajdonunkra vagy kiegészítő ingóságbiztosítást érdemes kötni, amennyiben minden mást lefed a társasház biztosítása vagy köthetünk saját lakásbiztosítást is. Itt ugye azt érdemes mérlegelni, hogy milyen értékekre terjed ki a társasház biztosítása és mi az, ami a lakásunkban védendő érték.

 

Amennyiben a saját lakásbiztosítás megkötése mellett döntünk, még mindig választhatjuk a társasház biztosítása általi kártérítést, viszont nagyon fontos, hogy csak az egyik biztosításból számíthatunk kártalanításra, mindkettőt nem vehetjük egyszerre igénybe!

 

A biztonságos otthonért és megfelelő védelemért keresse bizalommal szakértő munkatársainkat az info@biztor.hu e-mail címen vagy a 06 42/595-248 telefonszámon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT
 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat