Lakásfelújítás és hozzáépítés

2019 július 30.

Tetőbeépítés, plusz szobák, garázs építése, napelem-, napkollektor kiépítése

 Mit jelent a felújítás biztosítási szempontból?
 

 Ha tényleg csak egy felújításról beszélünk, pl. egy kisgyerek által összemázgált szoba festése, vagy egy forgalmas konyha járólapjának cseréje, mert megkopott a színe, akkor biztosítási szempontból csak helyreállítás történt, mert közben amortizáció történt. pl.: ha a felújítás előtt lenne egy vezetékes vízkárunk, ami miatt vagy a fal vakolatát vagy a padló burkolatát kellene megbontani, akkor a kárszakértő kollégának amortizációval kellene számolnia, mert az említett területek már nem normál állapotúak voltam, hanem egy erős elhasználódáson mentek keresztül.

  

Mit jelent a bővítés?
 

Vegyük alapul a képen látható házat. Vizsgáljuk meg jól, miket tartalmaz? Garázs, emelet beépítés?
  

 Most képzeljük el ezt a házat, hogy amikor a biztosítást intézték kedves bentlakók, akkor még nem volt meg a bal oldalon látható része. és csak egy szintes volt, vagyis a tető tér padlás volt. Ebben az esetben egy közel 50%-os értéknövekedés történt, mert a hasznos alapterület jelentősen megnövekedett. Az ilyen bővítéseket mindenképp jelezni kell a biztosító felé, mert nincs benne a korábbi szerződésben és kár esetén problémát fog jelenteni.

Egy másik dolog, hogy a kivitelezés idejére léteznek olyan lakásbiztosítások, amik a felújítás alatt keletkezett károkra is kiterjed. Egy normál lakásbiztosítás nem fedezi az ilyen károkat.

 Bővítettük a házunkat, ezért új kalkulációt kérek►►►

 

Mit jelent a fejlesztés?

 
 

A biztosítói díjszabások átlagos kivitelezéssel számolnak. Egy jó minőségű gázkazán közel sem egy árban vagy egy komoly légtechnikával, hőszivattyúval, napelemmel kombinált családi házzal. Így ha egy régi rendszerrel vettük meg a házat, megkötöttük azután a lakásbiztosítást, akkor a mi feladatunk felkeresni az alkuszunkat, hogy itt már nagyobb értékű házról beszélünk és szeretnénk módosítani a szerződésünket hisz ezt is szeretnénk biztonságban tudni.

Fejlesztettük a házunkat, ezért új kalkulációt kérek►►►

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat