Még több fontos lakásbiztosítás kiegészítés

2021 augusztus 17.

Folytatjuk a kiegészítő lakásbiztosításokra vonatkozó bejegyzésünket a szabadban tartott és épületen kívüli tárgyak, kert, növények és még sok más érdekesség vonatkozásában!

Szabadban tartott vagyontárgyak
Azok a tárgyak tartoznak ide, amelyeket alapvetően a szabadban használunk, például kerti bútorok és játékok, grillsütő, mobilmedence, jellemzőbben az ingóságok.

 

Épületen kívüli tárgyak
Ebbe a kategóriába sorolják azokat a tárgyakat, amelyek házon kívül helyezkednek el, például kerítés, kamerarendszer, rögzített kültéri lámpák, kaputelefon, autó beálló. Napelemekre és napkollektorokra külön biztosítás vonatkozik, hiába minősül épületen kívüli tárgynak!

A szabadban tartott és az épületen kívüli tárgyak biztosítása sok esetben élesen nem választható el egymástól és több biztosító nem a tárgyat, hanem a káresemény milyenségét veszi figyelembe. Például vandalizmus vagy időjárás okozta károk vonatkozásában vizsgálják a káreseményt.

 

Kert és növénybiztosítás
A kertet lehet értelmezni haszonnövény (saját felhasználású) termesztés és parkosítási szempontból is, a biztosítás vonatkozásában mindkét típus teljeskörű védelmet élvez, legyen szó akár konyhakertről, akár szépen kialakított sziklakertről a ház előkertjében. Vandalizmus, lopás, elemi károk, tűz- vagy vízkár, idegen tárgy okozta káresemény, minden felmerülő problémára megoldást nyújt a kertbiztosítás. A növényekre vonatkozó károkat külön meg lehet határozni, kártevők, fagyás, vandalizmus, lopás, lehetnek konyhakerti növények, fák, bokrok, sövények, dísznövények stb. itt is széleskörű a kockázatviselés.


A kertbiztosításnál meg kell említeni a kerti eszközöket, amelyek nagyobb részét lefedik a szabadban tartott és épületen kívüli vagyontárgyak. Ugyanakkor vannak olyan szerszámok, fűnyíró, amely szervesen kapcsolódik a kerthez, ezekre vonatkozó térítési lehetőségekről tájékozódni kell, mert a biztosító szempontjából fontos például, hogy hol tároltuk amikor a káresemény bekövetkezett, tényleg megtettünk-e mindent a kár elhárítása (lopás vagy elemi károk) érdekében.

 

Tájékozódjon és kérje szakértőink segítségét a www.biztor.hu weboldalon, hogy a lakásán kívüli vagyontárgyai is biztonságban legyenek!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat