Mert felelősséggel tartozunk…

2021 június 22.

Biztosítjuk a lakásunkat, autónkat, családunkat, de mit teszünk, ha véletlenül kárt okozunk valakinek? Vagy ha nekünk okoznak kárt?

A felelősségbiztosítások kombinálhatók lakás- vagy balesetbiztosítással, de magában is hasznos megkötni. Magánszemélyként vagy vállalkozásként is igényelhetjük, attól függően, hogy pontosan milyen felelősséget szeretnénk kompenzálni.


Léteznek speciális felelősségbiztosítások, amelyeket cégek vehetnek igénybe, mint a munkáltatói-, szakmai-, szállítmányozói-, egészségügyi- vagy termékfelelősség biztosítás. Magánszemélyként az általános felelősségbiztosítást érdemes választani, amely egyszerűen harmadik félnek okozott kár megtérítésére vonatkozik.


Ha például segítünk egy barátunknak költözéskor és a nagyértékű porcelángyűjteményét összetörjük, a felelősségbiztosításunk máris megtérül és a barátság sem vész el. Be kell jelenteni az okozott kárt, dokumentálni az eseményt, megadni a gyűjtemény értékét és a károsultnak ki fogja a biztosításunk értékétől függően fizetni az ellenértéket a biztosító. Amennyiben az okozott kár mégis magasabb, mint a felelősségbiztosításban szereplő biztosítási összeg, akkor a különbözetet nekünk kell kifizetni.


Rengeteg típusú biztosítás létezik, ezért, ha például valakinek az autójában teszünk kárt, akkor jogosan merül fel a kérdés, hogy a kötelező felelősségbiztosítás vagy a külön megkötött felelősségbiztosításunk terhére lehet kártalanítani a tulajdonost. Ezért fontos, hogy mindig kérjük szakember segítségét a biztosítások kiválasztása és megkötése előtt, mérjük fel objektíven, hogy mire van szükségünk és milyen értékben kívánjuk biztosítani magunkat, a környezetünket.

 

Bővebb tájékoztatásért és az Önnek legmegfelelőbb biztosításért keresse szakértő munkatársainkat a www.biztor.hu weboldalon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat