MEZŐGAZDASÁGI NÖVÉNYBIZTOSÍTÁS

2020 május 12.

Nincs nagyobb tragédia egy gazdálkodó életében, mint amikor néhány perc alatt a természet erői romba dönti munkáját. A klímaváltozás évről évre erősebben érezhető hatásai Magyarországot sem kerülik el.

Egyre gyakoribb lesz a váratlanul lecsapó jégeső és vihar, amely elpusztítja a mezőgazdaságban dolgozók munkáját, és akár percek alatt oda lesz a termékbe fektetett energia. A mezőgazdaság így is kiszámíthatatlan, ez egyre csak növekedni fog. Mit tehetnek azok akik, az élelmiszereinket megtermelik? Nem tudja kihez fordulhat segítségért? A mezőgazdasági növénybiztosítás megoldást jelent a termény biztosítására a váratlan, szélsőséges kárt okozó időjárási hatások esetén.

 

 

Magyarországon három biztosító ajánl díjcsomagokat növénybiztosításra. A BIZTOR Alkusz munkatársai összehasonlítják a biztosítók ajánlatait, hogy Önnek könnyebb legyen a választás. Érdemes biztosítási alkusz szakértőhöz fordulni, mert segít megválaszolni a kérdéseinket, elmondja a lehetőségeket és a biztosítás feltételeit, (mindezt díjmentesen) és segít a megfelelő biztosítás megkötésében.


 

 KI KÖTHET NÖVÉNYBIZTOSÍTÁST? 

őstermelők

mikro-, kis- és középvállalkozások

mezőgazdasági üzemek

magánszemélyek (díjtámogatás nélkül)

 


 

MILYEN KOCKÁZATOKRA KÖTHETŐ:

 

felhőszakadás

vihar és homoverés

jégverés

fagykár (őszi, téli, tavaszi)

tűzkár

aszály

mezőgazdasági árvíz

A biztosítás a fenti biztosítá eseménye által okozott, az üzemi szintű 30%-os hozamveszteséget meghaladó károkra nyújt fedezetet.

 

 

 

 


MIT JELENT A DÍJTÁMOGATÁS?
A biztosítási díj egy részét, egy Uniós támogatás keretében visszaigényelheti a biztosított.
Ennek feltétele: a teljes éves díj befizetése, és csak arra a naptári évre igényelhető melyben a termelés megtörténik.
 


A, B és C díjtámogatási csomagokba foglalták azon növénykultúrákat és károkat, melyekre köthető növénybiztosítás és igényelhető a díj visszaigénylési támogatás.
Az A kategóriában sorolt növényekre (melyek a magyarországi növénykultúra részei), minden esetben megkapják az igénylők a támogatást, melynek mértéke a biztosítási díj 65%-a.


Ezen csomagokról tudnak Önnek bővebb információt adni, a BIZTOR Alkusz Kft. szakértő munkatársai.


Forduljon hozzánk bizalommal!

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat