Miért jó, ha van casco?

2021 december 8.

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mi értelme van a casco biztosításnak, ha egyébként fizetjük a kötelezőt?

A gépjárművezetés önmagában is egy elég veszélyes tevékenység, a károkozási lehetőségek tárházát hordozza magában. Egy esetlegesen bekövetkezett baleset során a másik autóban okozott kárt ugyan megtérítheti a kötelező (másnéven kgfb), azonban a saját autónkban keletkezett kár rendezeséről magunknak kell gondoskodni.

 

A kötelező a cascoval ellentétben nem opcionális, mint ahogy a nevében is benne van. Gondoskodik arról, hogy ha baleset történik, az okozott károkat megtérítse, illetve ennek hiányában az autót kivonhatják a forgalomból.

 

De mi a teendő akkor, ha a saját autónkban is kár keletkezik?
Nos, itt jön szóba a casco. Függetlenül attól, hogy a kár kinek a hibájából következett be, lehetőséget nyújt arra, hogy a saját kárunkat is megtérítse, ideértve a javítási, helyreállítási költségeket. Ha ezeket nem szeretnénk saját zsebből rendezni, mindenképp érdemes akár már az autóvásárlás pillanatában előre átgondolni, mert a kgfb-vel együtt megkötve akár kedvezményre is szert tehetünk.

 

A leggyakoribb a teljeskörű casco, amely komplex védelmet nyújt, de lehetőség van extra szolgáltatások választására is.

 

TEENDŐNK KÁR ESETÉN, ha van casconk:
- a kárt minél hamarabb, maximum 5 napon belül be kell jelentenünk,
- ezt követően a kárszakértő felméri a keletkezett kárt,
- a javítást ezt követően lehet elkezdeni.

 

GYORS KÁR: A biztosítók a javítás költségeinek minél hamarabbi rendezésére ajánlhatják fel. Elfogadásuk csak abban az esetben tanácsos, ha előtte a szervízzel egyeztettünk a javítás költségeiről, és ezt a költséget a gyorskár fedezi.

 

Amennyiben az autót ELLOPJÁK, a biztosító kéri a jármű 2 db. kulcsának és a forgalmi engedélyének a bemutatását.

 

Kérje szakembereink segítségét, keresse bizalommal szakértő munkatársainkat az info@biztor.hu e-mail címen vagy a 06 42/595-248 telefonszámon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

 

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat