Mire figyeljünk használt autó vásárlásakor?

2021 április 21.

Autóvásárlás esetén a széleskörű és jó minőségű használtautók piacát tekintve, nem meglepő, ha valaki inkább a használt autókra teszi le a voksát. Ha Ön is ezt tervezi, érdemes a következőkre figyelnie.

Ha már megérett az elhatározás a gépjárművásárlásra, érdemes átgondolni, hogy milyen típust szeretnénk, mekkora összeget költenénk rá, mire használnánk, magán vagy céges célokra, benzines legyen vagy diesel stb. Az internetes kereséstől megkezdve a használt autószalonokon keresztül akár ismerősök segítségét is kérhetjük, rengeteg forrás áll rendelkezésre. Ezért is fontos, hogy alaposan gondoljuk át, mert a kínálat óriási és objektíven döntsünk az autó állapotának, papírjainak megfelelően.


Nézzük át az autót, hogy milyen hibái (akár dekorhiba) vannak, ne felejtsük el, hogy a használt autók esetében szinte mindig kell valamivel kalkulálni, ami akár típushiba is lehet. Ha nem értünk az autó állapotának felméréséhez, érdemes szakember segítségét kérni, így később nem ér minket kellemetlen meglepetés.


Ha megtaláltuk a megfelelő gépjárművet és az árban is meg tudtunk egyezni, jöhet a papírmunka. Az eredetiségvizsgálat legyen az első lépés, majd az adásvételi szerződés és a kötelező biztosítás, esetleg CASCO biztosítás kötése, végül a gépjármű átírása.


Kötelező biztosítást a vásárlás napján érdemes megkötni, mivel a biztosító társaságok fedezetlenségi díjat számolnak fel a vásárlás napja és a szerződéskötés napja közötti időre. NE FELEDJE! A megvásárolt gépjárművet 30 napon (rendszám nélkül vásárolt járműnél 12 napon) belül át kell iratnia, különben a biztosító társaságok törlik a megkötött kötelező felelősségbiztosítást.


A járművet, ha forgalomba helyezzük, már rendelkeznie kell kötelező biztosítással.


A CASCO bár nem kötelező, de javasolt opció lehet.


Ahhoz, hogy pontos képet kapjon az Önnek optimális autóbiztosításokról, keresse munkatársainkat bizalommal!


#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat