Mire figyeljünk lakásbiztosítás megkötésénél?

2021 február 5.

A legtöbb ember ma lakást vásárol vagy lakást épít az állam által adta kedvező lehetőségeknek és támogatásoknak köszönhetően. Szó szerint dübörög az ingatlanpiac. De hogyan óvjuk meg az elkészült vagy megvásárolt álomotthonunkat?

Az első és talán a legfontosabb, hogy minden esetben kössünk lakásbiztosítást. Arról, hogy ki és milyen típusú biztosítást köthet, már egy korábbi bejegyzésünkben beszámoltunk, most azonban nézzük mire jó, ha odafigyelünk:

 

Ha családi házban élsz, gondolj a házon kívülre is, mint például:
- kerti bútorok biztosítása
- medence
- kerti csap elfagyása esetén keletkezett csőtörés- saját termesztésű zöldségek biztosítása

 

Ha társasházban élsz, minden esetben győződj meg róla, hogy a társasház biztosítása mire terjed ki. Két opció merülhet fel:
- a biztosítás kiterjed a lakásodra is
- a biztosítás csak a közös terekre, külső falakra és a tetőre vonatkozik

 

A második opció esetében érdemes a saját lakásodra külön biztosítást kötni, sőt az első változat esetében is érdemes megvizsgálni mire terjed ki a biztosítás, és a saját igényeidre szabva akár bővíteni azt.

 

Minden lakásbiztosítás megkötése előtt alaposan olvassuk el mire fizet nekünk a biztosító. Minden biztosító rendelkezik egy úgynevezett alapbiztosítással, melyhez különböző kiegészítő biztosításokat választhatunk, ha úgy gondoljuk nem elegendő számunkra az alapcsomag. Általában két variáció közül dönthetünk:

- az egyik, hogy teljesen egyénileg, külön-külön választunk a saját igényeinkre szabva kiegészítő biztosításokat
- a másik, hogy a kiegészítő biztosítást csomagban választjuk, melyet a társaság kínál fel nekünk az alapbiztosítás mellé.

 

Bármelyik eshetőség merüljön is fel, fontos, hogy minden esetben a lehető legkörültekintőbben járjunk el a kiegészítő biztosítások megkötésekor.

 

Végül, de nem utolsó sorban érdemes évente – kétévente átnézni biztosításunkat. Főleg abban az esetben, ha felújításra, bővítésre került sor. Új, nagyobb értékű műszaki cikk került beszerzésre. Ilyenkor érdemes átgondolni mennyivel nőtt az otthonod értéke.

 

Bármilyen kérdése merül fel, keressen minket bizalommal, akár online is a www.biztor.hu oldalán.
#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat