Mire jó a CASCO lopásvédelem?

2021 április 29.

Bárkivel előfordulhat, hogy reggel munkába induláskor vagy egy áruházból kijőve már nem találja az autóját ott, ahol parkolt vele. Az érzelmi károkon túl, komoly anyagi megterhelést is jelent egy gépjármű pótlása, ebben nyújthat támogatást a lopásvédelem.

Ha már megtörtént a baj, először is meg kell tenni a rendőrségen a feljelentést. Nagyon fontos, hogy 2 napon belül be kell jelenteni a biztosítóhoz, a jogosítvány, a forgalmi engedély és az autó tulajdonjogához kapcsolódó dokumentumok bemutatásával. Szükség lesz még a pótkulcsokra és a riasztó távirányítójára is.


Az autóban tartott értéktárgyakra (mobil, laptop, pénztárca) a lopás CASCO nem terjed ki, más típusú biztosítás fedezi ezeknek az eltulajdonítását.

Amennyiben az autólopás gondatlanság miatt következett be, a biztosítónak nem kötelessége megtéríteni a kárt. Ez azt jelenti, hogy ha nem zártuk be az autót, letekerve hagytuk az ablakot, tehát lehetőséget adtunk arra, hogy könnyebben tudják ellopni a gépjárművet, akkor nem kötelezhető a biztosító a kár megtérítésére.

 

A lopásvédelem, nem terjed ki más káreseményre, például az időjárás vagy balesetből eredő károk megtérítésére, ezért érdemes teljes körű CASCO biztosítást kötni.

 

A megfelelő autóvédelemért keresse bizalommal kollégáinkat a www.biztor.hu weboldalon.
#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat