Mit tehetünk azért, hogy ne legyen alulbiztosítva az ingatlanunk?

2022 július 11.

A 2021-es évtől az infláció hatására folyamatosan emelkedtek az építőanyagok árai, szakmunkák díjai, alkatrészek árai, így elkerülhetetlenné válik a lakás- és vagyonbiztosítási termékek biztosítási összegeinek aktualizálása.

 A Magyar Biztosítók Szövetségének tájékoztatása szerint az alulbiztosítottság jelenti a vagyonbiztosítások legnagyobb kockázatát. A 2021-es évtől az infláció hatására folyamatosan emelkedtek az építőanyagok árai, szakmunkák díjai, alkatrészek árai, így elkerülhetetlenné válik a lakás- és vagyonbiztosítási termékek biztosítási összegeinek aktualizálása. Ez a probléma főként a régebben megkötött biztosítási szerződéseket érinti.
Fontosnak tartjuk, hogy szakember segítségét kérjék, hogy megnézze, megfelelő m2 árakkal van-e biztosítva az ingatlanunk.
Egyik régi ügyfelünk évek óta nem élt az indexálás (mind a biztosítási összeg, mind a díj emelkedése) lehetőségével, így egy szélvihar által megbontott tetőszerkezet javítási költségénél a biztosító alkalmazta az aránylagos kártérítést, mely az alulbiztosítottság miatt történt.


Mit tehetünk azért, hogy ne legyen alulbiztosítva az ingatlanunk:
- minden évben nyomon kell követnünk a biztosítási összegeket, aktualizálni kell
- ha valamilyen fejlesztés, beépítés történik, mely emeli az ingatlan értékét, azt azonnal jelezni kell a biztosításközvetítőnek, biztosítónak
- figyelni kell az értékváltozásokra


A Biztor Alkusz Kft. kollégái:

- kár esetén segítenek akkor is, ha nem mi kezeljük a lakásbiztosítását!
- elindítják a kárfolyamatot!
- segítenek abban, hogy milyen dokumentumot kell beszerezni, és továbbítják azokat a biztosító felé.
- felmérik, hogy a lakásbiztosítás megfelelően van-e megkötve, a szolgáltatások, biztosítási összegek elegendőek-e az ön igényeihez.


Keressen minket egy díjmentes tanácsadásért!

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat