Napsütésben egy kis villám…

2021 május 18.

A legnagyszerűbb napot is tönkre tudja tenni egy váratlan baleset, olyan helyzet, amire előre nem készültünk fel.

Lassan beköszönt a nyár és vele együtt a kirándulások, nyaralások időszaka, amelyeknek elsősorban kikapcsolódásról és szórakozásról kell szólnia, ezért érdemes előre gondolkodni, hogy ne okozzon gondot egy váratlan baleset.

 

A kerékpárok már előkerültek sok családnál, a gyerekek főleg szeretnek két keréken gurulni, ezért nem csak a helyes közlekedésre érdemes odafigyelni, hanem a biciklik állapotára is. Elsődleges balesetforrás a rosszul karbantartott közlekedési eszköz, ezért mindig ellenőrizzük le a kerékpárunkat, főleg, ha hosszabb útra indulunk.

 

Szinte minden családi nyaraláson van valaki, aki leég a napon vagy napszúrást kap, figyeljünk oda a napégés okozta sérülésekre is, sok kellemetlen helyzettől kímélhetjük meg magunkat. Használjunk fényvédő krémet, naptejet vagy napolajat, ha magasabb a hőmérséklet, húzódjunk árnyékba. A gyerekekre adjunk könnyű nyári kalapot vagy más fejfedőt, de a felnőttek is nyugodtan hordhatják, egyszerűbb elkerülni a napszúrás és -égés okozta gondokat.

 

Mindig vigyünk magunkkal szúnyog- és kullancsriasztót, fertőtlenítőt, sebtapaszt, fájdalom és -lázcsillapítót.


És természetesen ne felejtkezzünk el a balesetbiztosításról sem (amely belföldre is köthető), nem kell egyénileg megkötni mindenkire, mert akár az egész családra kiterjesztett biztosítást is köthetünk. Csonttörés, égési sérülések, áramütés vagy ficam előfordulhat váratlanul, amelyeknél komoly segítséget nyújt a balesetbiztosítás, főleg, ha kórházba kerülünk, mert akár a napi ellátást is magába foglalhatja.

 

Családjára szabott tanácsadásért keresse munkatársainkat!

 


#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat