Nyugdíjbiztosítás

2020 november 25.

A nyugdíjbiztosítás életbiztosítási elemmel kombinált nyugdíjcélú megtakarítás, amit az állam adókedvezménnyel (adójóváírás) támogat.

A befizetés megtakarítási része a nyugdíjcélokat szolgálja, ugyanakkor alapbiztosításként haláleseti és rokkantsági védelmet is nyújt.

Két fajta nyugdíjbiztosítás közül választhat az ügyfél:

 

1. Klasszikus vagy garantált

 

A biztosító garanciát vállal arra, hogy egy előre meghatározott összeget fizet a nyugdíjba vonuláskor. Ezt úgy éri el, hogy garantálja, mekkora éves hozamot fizet a megtakarításra. Ha ezen felül többlethozamot is sikerül elérnie, akkor ennek egy részét vagy egészét (ezt előre meghatározza) ugyancsak megkapja az ügyfél. A termék nagy előnye a kiszámíthatóság, és nem kell a befektetéssel bajlódni. Jelenleg ez az egyetlen olyan megtakarítási forma, amely évtizedekre előre garantálja a megtakarítás összegét.

 

2. Befektetési egységhez kötött Unit-linked biztosítás

 

Mi magunk dönthetjük el, hogy a különböző felkínált befektetési alapok, úgynevezett eszközalapok közül melyekbe (többet is lehet választani) fektesse a pénzünket a biztosító. Ezek az eszközalapok különböző kockázatot jelentenek befektetési szempontból a legbiztonságosabb, állampapírba fektető alapoktól a magas kockázatú befektetéseket tartó alapokig. Előnyös lehet azoknak, akik pontosan fel tudják mérni a befektetési kockázatokat, és annak tudatában szeretnek dönteni.

 

Ki kötheti meg a biztosítást?

 

Nyugdíjbiztosítást bárki köthet, aki az adott életbiztosítási szerződő feltételeinek megfelel. Ez a legtöbb esetben 18-65 éves kor közötti, magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyt jelent.

 

Amennyiben még nem gondoskodott jövőjéről, úgy keressen minket bizalommal, kollégáink készséggel állnak az Ön rendelkezésére.

#SEGÍTÜNKEGYÉLATENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat