Robogóra kötelezőt?

2021 július 26.

A robogók népszerűsége töretlen volt az elmúlt években is, így újra és újra előtérbe kerül a rendszám kérdés és a kötelező biztosítás is. Nézzük, hogy mire kell figyelni, ha robogóval indulunk útnak!

Nyáron egyszerű és gyors közlekedési eszköz, így nem csoda, hogy továbbra is rengeteg robogóval találkozhatunk az utakon. Előnye, hogy olcsó és könnyen használható, hátránya viszont, hogy inkább csak a tavaszi-nyári időszakban tudjuk használni.


A robogók a segédmotoros kerékpárokhoz tartoznak csakúgy, mint a moped, vagy a többkerekű segédmotorok. A jelenlegi szabályozás azt mondja ki, hogy a 14. életévüket betöltött személyek vezetői engedéllyel közlekedhetnek legfeljebb 50 cm3-es járművekkel.


Amíg a motorkerékpároknál egyértelmű, hogy rendszámköteles és kötelező biztosítást kötni rá, addig a segédmotoros kerékpárok esetében ez már nem olyan evidens a tulajdonosoknak. A rendszám kötelezősége évről évre színpadra kerül, de még mindig nem vezették be, mivel nem lenne olyan egyszerű egy mindenki számára megfelelő szabályozási rendszert bevezetni.


A segédmotoros kerékpárokra is kötelező biztosítást kötni, azonban a tapasztalat még mindig azt mutatja, hogy sok vezető biztosítás nélkül közlekedik a forgalomban.


Már csak azért sem éri meg elodázni a biztosítás megkötését, mert ugyanúgy büntetést von maga után, ha kiderül, hogy nincs a járművünkön kötelező, illetve balesetnél sem fognak kártalanítani, hiszen nincs biztosítva a jármű. Az éves biztosítási díj egy autóhoz képest elenyésző, már csak ezért sem éri meg kötelező nélkül elindulni egy robogóval a forgalomban.
Fontos, hogy mivel ezeknek a járműveknek nincs rendszáma, alvázszám alapján lehet beazonosítani, így kell a biztosítást is megkötni.

 

Kérjen ajánlatot még ma szakértőinktől a www.biztor.hu weboldalon!

 

#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat