Tudj meg többet a lakásbiztosításról

2020 október 9.

A lakásbiztosítás rendkívül hasznos, ha az illető ingatlannal rendelkezik és bekövetkezik egy nem várt káresemény. Nem is gondolná, az ember mi mindenre kitér ez a fajta a biztosítás. De kezdjük is a legelején.

Ki köthet lakásbiztosítást?
Bármely személy, aki az ingatlan megóvásában érdekelt. Ez lehet tulajdonos, résztulajdonos, bérlő vagy akár finanszírozó.

Milyen típus közül választhat?
A lakásbiztosításoknak alapvetően két fajtáját különböztetjük meg:
- Per risk
- All risk

A per risk típusú biztosítás a leggyakoribb fajtája a piacon elérhető biztosításoknak. Lényege, hogy kizárólag azokra a káreseményekre vonatkozik, melyek a szerződő felek a szerződésben rögzítettek. Ha a biztosításban nem kerül rögzítésre pl. a betörés, akkor ilyen esetben hiába fordulunk a biztosítóhoz.


Az all risk típusú biztosítás ennek az ellenkezője, tehát minden olyan kár esetén térít a biztosító, ami a szerződésben nem kerül kizárásra.

Ezen kívül persze lehet eltérés a biztosítás időtartamában is. azaz, hogy határozott vagy határozatlan időre szól a biztosításunk.

Milyen összegre biztosítsam a lakásom?


Az egyik legfontosabb kérdés, hiszen a biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz vezethet. Ezért a legtöbb cég kalkulátor segítségével rögzíti a legjobb árat.

És végül, de nem utolsósorban, miért jó, ha a Biztor Alkuszt választja lakásbiztosításához?


- segítünk megtalálni a legkedvezőbb díjat 12 BIZTOSÍTÓ AJÁNLATÁBÓL
- EGYEDI LAKÁSBIZTOSÍTÁSI KALKULÁTORUNK segít a munkában
- minden Önre vonatkozó KEDVEZMÉNYT beszámítunk
- OTTHONRÓL, KÉNYELMESEN is intézheti biztosítását.

Ne habozzon, hívjunk minket bizalommal vagy látogasson el a www.biztor.hu oldalra.
#SEGÍTÜNKEGYÉLETENÁT

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szabott szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.RENDBENSzabályzat